min hjemmeside hovedsiden for slektsgransking slektsregisteret

Bjørn-Helge Meviks slektsside

Jeg forsker litt i min egen slekt. På denne siden vil jeg litt etter litt presentere noe av det jeg har kommet fram til, med håp om at det kan være interessant for andre. Jeg håper også at slektsgranskere med overlappende interesser vil ta kontakt for utveksling av informasjon. Min epostadresse er bhx2(a)mevik.net (bytt ut (a) med krøllalfa).

Innhold

Litt om slekten

Min farfar var fra Mevik i Gildeskål kommune i Nordland, og det er hovedsakelig hans slekt jeg har forsket i. Farmor var fra Sørarnøy i samme kommune, og jeg har en del om hennes aner også. I tillegg har jeg litt om min mors aner; noen fra Danmark, men mesteparten fra Sverige.

Tidsmessig strekker slektsbasen min seg tilbake til slutten av 1700-tallet, men hovedtyngden er på 1800-tallet. Geografisk ligger hovedtyngden på Gildeskål, med en del personer fra Meløy, og noen fra Sverige.

Slektsregisteret

Slektsdatabasen er lagt ut på veven ved hjelp av scriptpakken Slekta(SQL), som utvikles av Leif Biberg Kristensen. Registeret har søkefunksjon, navigerbare familiesider, anetrær og etterkommer-lister. Av personvernhensyn er ingen nålevende personer (med unntak av meg og mine foreldre) tatt med i registeret. Registeret finner du her.

LifeLines

Slektprogrammet jeg bruker er LifeLines, som finnes i versjoner for Linux og MS Windows. Det har et brukergrensesnitt (ikke grafisk!) som jeg trives ganske bra med, og et ganske kraftig programmeringsspråk for å lage rapporter og anetavler.